Pek çok kişi için hukuki konular ve süreçler son derece karmaşık olabiliyor. Dava süreçlerini, nasıl dava açılabileceğini, hangi konularda mahkemelere başvurulabileceğini bilmeyenler, kişisel haklarıyla ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için de artık internetin sunmuş olduğu pek çok önemli fırsat bulunuyor. Bunlardan biri de online hukuki danışmanlık hizmeti. Geçmişte, merak edilen hukuki konularla ilgili ille de bir avukatlık bürosunun kapısını çalmak gerekirken günümüzde kişiler hukuki konulardaki bilgi edinme ihtiyaçlarını avukatlık bürolarının web sitelerinden, soru sorma panelleri üzerinden rahatlıkla karşılayabiliyor. Böylelikle, dava başvuru süreçleri, avukatlık ücretleri, dava konuları, ilgili başvuru mecraları ve daha pek çok hukuki konu hakkında yorulmadan, internet sayfası üzerinden bilgi edinmek mümkün oluyor.

Çetinkaya Hukuk Bürosu olarak biz de merak ettiğiniz her türlü hukuki süreç hakkında online bilgilendirme hizmetini sunuyoruz. Yazılı ve sözlü şekilde sunduğumuz danışmanlık hizmetlerimizle, ofisimize kadar yorulmuyorsunuz. Bilgisayarınızdan ya da akıllı telefon veya tabletlerinizden avukatlarımızla temas kurmanız mümkün oluyor. Böylelikle hem vakit kaybetmiyor hem de merak ettiğiniz daha fazla konu hakkında hızlı bir şekilde bilgi edinme şansına sahip oluyorsunuz.

Avukata Neler sorabilirsiniz?

Çetinkaya Hukuk Bürosu olarak hukuki konular hakkında danışabileceklerinizde sizin için bir sınır koymuyoruz. Aile Mahkemeleri’nden İş Hukuku’na, Ceza Hukuku’ndan Ticari Mahkemelere ve söz konusu haklar olduğu için daha aklınıza gelebilecek her şeyle ilgili online hukuki danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Avukatlarımız, bilgi almak istediğiniz hukuki konularla ilgili olarak tüm detayları sizlerle paylaşmak için hazırlar.

Aklınızdaki sorulara ilişkin yazılı şekilde avukatlarımızla temas kurmak isterseniz sorularınızı e-mail adresimiz üzerinden ve web sitemizde bulunan soru formunu doldurarak bizlere iletebilirsiniz. Avukatlarımız sorularınızın yanıtlarını detaylı olarak 24 saat içinde sizelere ulaştıracaklardır.

Avukata Nasıl Soru Sorabilirsiniz?

Çetinkaya hukuk Bürosu olarak sorularınızı online şekilde ve son derece detaylı bir biçimde yanıtlıyoruz. Hukuki süreçlere dair sorularınızı bizlere birkaç farklı şekillerde ulaştırmanız mümkün.

Dilerseniz web sitemizde bulunan soru formunu doldurarak, dilerseniz e-mail yoluyla merak ettiğiniz tüm sorularınızı avukatlarımızla paylaşabilirsiniz.  Tarafımıza iletmiş olduğunuz sorularınız avukatlarımız tarafından en kısa sürede inceleniyor ve sitemiz üzerinizden tüm detaylarıyla ücretsiz bir şekilde yanıtlanıyor.

Çetinkaya Hukuk Bürosu olarak sizlerin mahremiyetini gözetiyoruz. Sorduğunuz soruların gizliliği de yine hukuki güvencemiz altına alınıyor ve sizin dışınızda kimseyle paylaşılmıyor.

Hukuki Her Konuda Yanınızdayız

Her türlü hukuki konuda online olarak sunduğumuz desteğin kapsamını da oldukça geniş tutuyoruz. Ancak en doğru cevabı, eksiksiz şekilde alabilmeniz için sorunuzu avukatlarımıza en doğru şekilde yönelmeniz de çok büyük bir önem taşıyor. Online hukuki danışmanlık hizmetimizden maksimum düzeyde verim alabilmeniz için hukuki konularda iyi soru sormanın püf noktalarını bilmenizde büyük yarar bulunuyor. İyi ve doğru sorular sormak için yapmanız gerekenler ise şöyle:

*Sorularınız kısa ve öz olmalı.

*Merak ettiğiniz konuları son derece açık ve belirgin olarak ifade etmelisiniz.

*Avukatlar kendi alanlarıyla ilgili sorulara daha yatkındırlar. Bu nedenle önce net olan sorunuzu yöneltmeyi tercih edin. Detaylar konusunda bilgi almaya daha sonra devam edebilirsiniz.

*Bir defada birçok soru sormaktan kaçının. Sorunuzun kapsamını ne kadar daraltırsanız avukatlarımız tarafından o derece net yanıtlar alabilirsiniz.

*Birden çok soru sormak istiyorsanız, her birini ayrı ayrı yöneltmelisiniz.

*Soracağınız soruların kategorilerini doğru tıklamayı unutmayın.

*Konuyu, olayı vs. anlatmak durumu karmaşıklaştırır. Yalnızca sorunuzu yöneltin, konunun detaylarını aktarmayın.

*Avukatlarımıza yönelteceğiniz sorularda, konunuzla bağlantısız ayrıntılar vermekten kaçının.

*Çok kişisel bilgiler vermemeye özen gösterin.

*Sorularınızı göndermeden önce son bir kez daha gözden geçirin ve doğru soruları sorduğunuzdan emin olun.

*Eksik ya da hatalı bilgiler vermekten kaçının. Aksi halde alacağınız yanıtlar sizi süreçle ilgili yanlış yönlendirebilir.

Yöneltebileceğiniz Soru Alanları Şunlar Olabilir:

*Ticaret hukuku ve Sözleşme Hukuku

*Aile Hukuku ve Boşanma Davaları

*İş Hukuku, İşçi ve İşveren Hakları

*Ceza Hukuku

*Vergi Hukuku

*Borçlar Kanunu

*Sigorta Hukuku

*Trafik Kazaları

*Fikri ve Sınai Haklar

*Marka ve Patent Davaları

*Bilişim Hukuku ve İnternet Suçları,

*Deniz Ticareti Hukuku

*İhale Hukuku

*Yabancılar Hukuku

*Vatandaşlık

*Bankacılık ve Finans Hukuku

*İmar hukuku

*İnşaat Hukuku

Online Hukuki Danışmanlığın Avantajları

Online hukuki danışmanlık hizmeti, hukuki süreçler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler son derece avantaj sağlıyor. Hukuki sorunların çözümü konusunda internet üzerinden hızlı, pratik ve oldukça kolay bir şekilde profesyonel bir yardım almış oluyorsunuz. Üstelik bu hizmetten ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyorsunuz.

Online hukuki danışmanlık hizmeti sayesinde bireyler veya tüzel kişilerle olan ilişkilerinizde ortaya çıkabilecek zararlara karşı önlem alabiliyorsunuz. Öte yandan, zaman içerisinde değişen kanunlardan ve hukuki kurallardan haberdar olabiliyor ve avukatlarımızın profesyonel desteği sayesinde en güncel bilgilere sahip olabiliyorsunuz.

Avukatlara Sorulan Soru Örnekleri?

Online hukuki danışmanlık hizmeti kapsamında avukatlara en sık sorulan sorular aşağıdaki gibidir:

*Bir dava veya dava süreci için avukat tutmak sorunlu mudur?

*Avukatlar ne kadar ücret alır?

*Avukat ücretleri neye göre belirlenir?

*Avukatlar ücretlerini ne zaman alır?

*Dava nasıl açılır?

*Sava açarken ne gibi işlemler yapılmaktır, gerekli belgeler nelerdir?

*Bir davanın sonuçlanması ortalama olarak ne kadar zaman almaktadır?

*Dava açmamın bana zararları olabilir mi?

*Davayı kaybetmenin ne gibi sonuçları olur?

*Dava dilekçeleri nasıl hazırlanmalıdır?

* Dava dilekçesinde bulunması elzem olan bilgiler ve belgeler nelerdir?

*Hangi dava nerede açılır?

*Dava açmadan önce hangi konular hakkında bilgi sahibi olmak gereklidir?

*Her dava için masraflar aynı mıdır?

*Dava esnasında anlaşma sağlanabilir mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir