Gerçek bir kişinin ölümüne ya da gaipliğine karar verildikten sonra ölen kişinin kalan mirasının ne oranda kimlere nasıl intikal edeceğini düzenleyen Miras hukuku, özel bir hukuk dalıdır. Elde edilecek olan hakların kaybedilmemesi adına tecrübeli bir Miras avukatı ile çalışılması ve ondan destek alınması gerekmektedir. Bu konuda Çetinkaya Hukuk Bürosu olarak kapsamlı bir hizmet veriyoruz ve haklarınızın tamamını en iyi şekilde hukuki olarak koruyoruz. Alanında uzman olan avukatlar tarafından verilen kaliteli avukatlık hizmetleri ile artık kafanızda soru işaretlerine yer kalmayacak.
Mirasçılık ikiye ayrılmaktadır. Bunlar Yasal mirasçılık ve İradi mirasçılıktır. Ölen ya da gaipliğine karar verilmiş olan kişinin Miras hukuku kapsamında kaderi belirlenen malvarlığına ise tereke denilmektedir. Mirasın intikal ettirilmesi sonucunda terekeye sahip olan kişilerin elde ettikleri haklara da Miras hakkı denir. Bu hakların hukuki çerçevede korunması Miras avukatı ile mümkün olmaktadır. Bu nedenle kendisine miras kalan kişiler, bu konuda bir çıkmaza girdi ise mutlaka Miras avukatı ile bu sürecin işlenmesini sağlamalıdır.
Çetinkaya Hukuk Bürosu kapsamında vasiyetname düzenlemek, ölünceye kadar bakma için sözleşme düzenlemek, Mirasçı atama için sözleşme hazırlamak gibi alanlarda Miras avukatı hizmeti verilmektedir. Bununla birlikte Mirasın paylaşımı, terekenin tespit edilmesi, defter tanzimi konusunda davalar, vasiyetnamenin tanzim edilmesi, vasiyetnamenin iptali, Mirasın taksim sözleşmesi, Miras istihkak davaları, Veraset davası, Miras nedeni ile istihkaka davası gibi konularda da hizmeti vermektedir.
Miras Hukuku Konusunda Yaşanan İhtilaflara Profesyonel Çözümler
Medeni Kanun’a göre düzenlenen Miras hukuku, kişilerin ölüm ya da gaiplik kararının çıkmasından sonra, Mirasa konu olan malvarlığının hem yasal mirasçılar hem de diğer mirasçılar arasında hukuka uygun olarak paylaştırılmasını sağlar. Bu paylaşım konusunda geriye dönülemeyecek kayıplar yaşanmaması adına bir Miras avukatından yardım alınmalıdır.
Ölen kişi vasiyetname bırakmış ise yasal mirasçıların saklı olan payları baki kalır ve vasiyetnamede yazıldığı şekilde paylaşım yapılır. Eğer miras bırakan kişi, ölüme bağlı olarak bir tasarruf yapmamış ise Medeni Kanunda düzenlenmiş olduğu gibi yasal mirasçılar arasında miras paylaşımı yapılır.
Öncelikle Miras avukatı tarafından miras bırakan kişinin ölümüne bağlı tasarruf işlemlerinin gerçekleştirilmesi sağlanır ve Mirasa konu olan malvarlıkları belirlenir. Ayrıca mirasçılar arasında müşterek mülkiyete tabii olan bütün malların ortaklığının giderilmesi sağlanır.
Kişilerin reddi miras hakları da vardır. Miras avukatı aracılığı ile reddi miras davası açılarak kalan miraslardan feragat edilebilir. Ayrıca ölen kişinin ölmeden önce saklı olan paylara zarar verecek şekilde yapmış olduğu tasarrufların iptali konusunda da Miras avukatı gereken işlemleri yerine getirmektedir.
Miras davası açılmadan önce yetkili mahkeme, mirasçılar ve mirasçıların yasal adresleri belirlenir. Miras davası öncesinde gerekli olan bütün hazırlıklar Miras avukatı tarafından hazırlanır ve sonrasında Asliye Hukuk Mahkemesi’ne Miras davası açılır. Çetinkaya Hukuk Bürosu tarafından büyük bir titizlik ile yürütülen Miras davaları ile kişilerin hakları en iyi şekilde hukuki anlamda korunur.
Diğer Yazılarımız: